Pivo vaříme klasickým dvourmutovým způsobem a nepomáháme si žádnými extrakty.
Nepouštíme se ani do žádných experimentů. Chceme
zkrátka dělat tradiční české pivo plzeňského typu.
V našem pivovaru se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva.
Pivo necháváme zrát za nižších teplot, nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.
V třínádobové nerezové varně o objemu 1000 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar. Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 12°C.
Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 35 dnů i déle podle typu vařeného piva. Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu.
Obrazem z pivovaru i kolem něj.
Turistické infocentrum - Nám. T. G. Masaryka 5
Vinotéka Galvína - Libušina 176
Vietnamské potraviny - Libušina 157
Benzínová pumpa Oktan - U Vodojemu 991
Po domluvě (osobně v pivovaru, telefonem 720 522 622, prostřednictvím
Facebooku
nebo nebo e-mailu pivovarkerasbechyne@seznam.cz)
lze v pivovaru také zakoupit sudové pivo v libovolném objemu.
K sudovému pivu lze také zapůjčit
výčepní zařízení.